Hvad er forskellen på bredbånd og mobilt bredbånd?

hvad er forskellen på mobilt bredbaand og bredbaandMobilt bredbånd er en bredbåndsform, der får flere og flere tilhængere i disse år. Men det er dog ikke alle, der kender forskellen. Derfor har vi her hos Gobredbaand.dk skrevet en fyldig artikel, der sætter dig grundigt ind i den forskel, der er, fra mobilt bredbånd til bredbånd.

Traditionelt bredbånd

Almindeligt bredbånd giver dig oftest forbindelse til internettet via et stik i din væg. Dette stik skal kobles til dit modem, hvor efter du forbinder dit modem til din computer. Dette sker gennem et netværkskabel. Den mest populære form for traditionelt bredbånd, er dog i dag gennem en trådløs router. Her har du mulighed for at koble dig på trådløst. Du kan altså for eksempel sidde med din bærbare computer i din sofa og være på internettet. Du skal dog være opmærksom på, at din computer skal give dig denne mulighed. Det gør alle nyere bærbare og stationære dog også.

En tradløs forbindelse er oplagt, hvis i er flere computere, der skal dele den samme forbindelse. Så skal i ikke have et internetkabel hver især. Når vælger at benytte sig af trådløst internet, skal man dog være opmærksom på, at det trådløse signal ikke har en uendelig rækkevidde.

Mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd er en lidt nyere form for bredbånd, der er perfekt, hvis du ønsker mulighed for at tilgå internettet fra flere forskellige lokationer. Der kan for eksempel være, hvis du arbejde meget rundt omkring, eller hvis du blot ønsker friheden til at arbejde rundt omkring. Mobilt bredbånd kan også være en rigtig god idé til sommerhuset, da man typisk ikke har så meget data i et mobilt bredbånd abonnement.

Måden man tilkobler et mobilt bredbånd på er enten via et SIM kort eller via et USB stik. Nogle udbydere giver et modem gratis med i deres abonnementer, hvor man skal tilkøbe dette ved andre. Det er derfor altid en god idé at sætte sig ind i dette, inden man bestiller mobilt bredbånd. Du kan både købe sådan et hos din udbyder, eller du kan købe et andre steder.

Har du mobilt bredbånd sætter du dette i en af  USB indgangene til din computer. Her efter finder din computer dit modem, hvor efter du typisk skal installere noget software. Dette vil din computer dog i langt de fleste situationer, selv klare.

Når du bestiller mobilt bredbånd skal du være opmærksom på, at der oftest ikke er lige så meget data med som ved almindeligt bredbånd. Når du har brugt din datamængde, vil din hastighed blive nedsat en hel del. Bruger du mere end 20 GB, kan det være en rigtig god idé at overveje et traditionelt bredbånd, kan det oftest vil kunne give bedre mening for dig prismæssigt. Det afhænger også meget af dit forbrug. Streamer du meget musik, ser serier, film og så videre vil et traditionelt bredbånd ofte give bedre mening. Et mobilt bredbånd er oplagt, hvis du mest gør brug af internettet til at sende e-mails og surfe lidt rundt på internettet.

Husk at tjekke dæningen

Uanset om du bestiller et mobilt bredbånd eller et traditionelt bredbånd, skal du altid være opmærksom på, om der er dækning i dit område. Det ville være surt at investere i et abonnement, hvor der ikke er dækning. Derfor anbefaler vi altid, at du tjekker op på den pågældende udbyders dækning. Dette vil du oftest kunne finde via et dækningskort på udbyderens dækning.

[mashshare]