Hvad er fibernet

hvad-er-fibernet
Fibernet anses også for at være en underinddeling til det store bredbåndsnet. Der er dog en ret stor forskel på fibernet og på bredbånd, som mange ikke kender til. I denne artikel kan du læse mere omkring, hvad fibernet er, samt hvilke fordele der er forbundet med dette.

Generelt om fibernet

Fibernet er en relativt ny form for kabel, der i andre sammenhænge også kaldes for lyslederkabler og optisk fiber. Dette bliver de kaldt, fordi at de transporterer signalet gennem lys. Det er også af den årsag, at man kan nå rigtig høje hastigheder ved denne type af kabel.

Det er ikke alle steder i Danmark, at det er muligt at få fibernet. Om du kan få fibernet eller ej, afhænger meget af, hvor du er bosat. En af de steder hvor fibernet adskiller sig fra traditionelt bredbånd, er ved at upload og download hastigheden er den samme. Fibernet er i generelt hurtigere end traditionelt bredbånd, ligesom det godt kan fremstå noget mere problemfrit end traditionelt bredbånd.

Ulemper og fordele ved Fibernet

Der er som sådan ikke nogle ulemper ved fibernet. Det er, at det ikke er tilgængeligt for alle. Derfor bør du altid tjekke op på, om det er tilgængeligt i dit område, inden du bestiller.

Der er rigtig mange fordele ved fibernet. Det påvirkes for eksempel ikke af, at der er flere på af gangen, og så er det rigtig hurtigt. Generelt også noget hurtigere end traditionelt bredbånd. Med fibernet får du altså en hurtig og stabil hastighed. Der er efterhånden mange udbydere af fibernet i Danmark. Blandt udbyder YouSee det.

Her på Gobredbaand.dk kan du sammenligne priser på bredbånd og fibernet. Vi har lavet en nem og overskuelig guide, hvor du kan få et overblik over markedet for bredbånd. Vi har samlet alle de bedste abonnementer i en let og overskuelig oversigt, hvor du let kan sammenligne specifikationer og abonnementer med hinanden.