Hvad er bredbånd?

Bredbånd er noget, som de fleste af os ikke kan leve uden. Det er dog ikke alle, der ved hvad bredbånd betyder, og hvad det mere præcist er. Er du en af dem? Så har vi skrevet en guide, der kan lære dig det. Læs med nedenfor.

Hvad er bredbånd? Få forklaringen her

hvad er bredbåndBredbånd har som sådan ikke nogen direkte definition. Vi har dog hos Gobredbaand.dk prøvet at samle information sammen i denne artikel, så du får det, du skal bruge for at blive klogere på, hvad bredbånd er. Bredbånd stammer fra ordet broadband, der betyder bredbånd. Bredbånd er dog det danske ord, der bliver brugt i udbydernes reklamer i fjernsynet, radioen og aviserne. Bredbånd beskrives også af mange som værende en erstatning til det gamle 56k modem. Dette findes dog ikke rundt omkring i det Danske land mere. Bredbånd fungerer som en forbindelse til internettet, der er væsentligt hurtigere end for eksempel en isdn forbindelse.

Det er den hurtigste forbindelse, der findes. Dette kan lade sig føre, fordi netværket bagved bygger på optiske fibre, der også med andre ord kaldes for lysledere. De kan både modtage og sende enorme datamængder, og dette foregår med lysets hast via laserlys. De optiske fibre er meget tynde, og man samler dem oftest i store bundter af kabler, der kan føre meget mere information videre end et kobberkabel kan. Det har som sådan ikke nogen grænse for, hvor hurtig hastigheden kan blive.

I forbindelse med hastighed, kan man sige, at alle forbindelser har samme hastighed, så længe man ikke bruger mere end den hastighed, man har betalt for. Med bredbånd bliver det nemmere og hurtigere at gøre brug af internettet. Det er til gavn for alle og ikke mindst den verden, vil lever i, hvor meget er afhængigt af, om der er internet.

Der findes flere former for bredbånd. Du kan blandt andet få mobilt bredbånd, fiber bredbånd, antenne bredbånd samt via kabel tv. Mulighederne er mange og teknikken flytter sig hele tiden.

Priser på bredbånd

Som forbruger kan priserne inden for bredbånd godt virke som lidt af en jungle. Det kan være svært at danne sig et overblik over, hvad der er billigst, og hvad der er bedst. Det ved vi godt her hos Gobredbaand.dk, og derfor har vi lavet en oversigt, hvor vi har samlet Danmarks bedste bredbånd fra Danmarks bedste udbydere. I vores oversigt finder du alt den nødvendige information, du skal bruge for at finde din nye udbyder af bredbånd. Skulle du have et konkret spørgsmål til nogle af de abonnementer, du finder i vores oversigt, så anbefaler vi, at du retter henvendelse til det pågældende firma. På Gobredbaand.dk finder du nemt, hurtigt og billigt et overblik over markedet i Danmark.

   Sammenlign bredbånd