Hvad bør godt bredbånd koste?

Der er stor forskel på bredbånd, og behover for hvor godt bredbånd vi har brug for, ændrer sig hele tiden. Derfor er det meget relevant at vide hvad godt bredbånd egentlig bør koste. Det skal vi kigge lidt nærmere på her.

Hvor godt bredbånd har du brug for?

Bredbånd og pris, hænger tit sammen med hastighed. Hvor stor hastighed du har brug for, kommer helt an på, hvad du bruger dit internet til. De fleste af os bruger internet til mange flere ting nu, der kræver en helt anden kapacitet. Det er for eksempel blevet svært almindeligt at streame videoer online, enten gennem Facebook, YouTube eller streamingtjenester som Netflix, HBO eller de forskellige tv-kanalers egne tjenester.

Det kræver lidt mere internet, end man havde brug for bare til surfing for 10 år siden. Vores internetbehov har altså ændret sig drastisk, men kan man finde godt internet, der kan imødekomme dette til en god pris?

Hvad koster bredbånd?

Prisen på bredbånd varierer meget fra leverandør til leverandør, og det kan i mange tilfælde godt betale sig at skifte leverandør, hvis du føler at du ikke får nok hastighed for dine penge. Hvis du køber bredbånd som en del af en større pakke – der for eksempel også inkluderer fjernsyn og måske til og med også telefonabonnement, så er det som regel meget billigere, end hvis du kun skal købe internet.

Et godt og billigt bredbånd med 1000 MB/s hastighed, som er hurtigt nok til streaming, koster som regel mellem 2-300 kr om måneden. Der er stor konkurrence på dette marked, og derfor er det også vigtigt at du sammenligner flere tilbud, for at finde det bedste. Husk også på at se om det er inkluderet router, om der er bindingstid på det bredbånd du vil vælge – og om der er nogle tillægsgoder. Enkelte bredbåndleverandører giver for eksempel med et gratisabonnement til en streamingtjeneste, hvis man vælger deres bredbånd.