Hvad er en router?

En router er den boks, der sørger for at sende information fra internettet ned til den enhed, du er koblet til internettet med. Det kan for eksempel være din computer, din tablet eller din mobiltelefon.

Routeren begyndte så småt at komme frem i 90’erne, hvor modemet var noget anderledes, end det er i dag. Det var adskildt fra routeren og var kendt som noget, der larmede rigtig meget. I dag er modemet ofte integreret i routeren, og sammenlignet med denne gang, så har man i dag mulighed for at være flere på internettet ad gangen. Dette kan ske både via et trådløst internet, men det kan også ske gennem flere kabler.

Noget af det smarte ved en router er, at man dele IP adresse på den uanset, hvor mange computere man er koblet på. Når du skal bestille billigt bredbånd, er det næsten altid muligt at tilkøbe en ekstra router. Ud over at en router er smart, hvis man er flere personer, der skal på nettet, så er den faktisk og sikker, da der i langt de fleste routere er indbygget en firewall. Du er altså mere sikret mod eventuelle hackerangreb.

Tilbage til wiki